06.04-13.04.2023.
20.00

ПРОГРАМ

Пројекција филма "Родео"

Режија: Лола Киворон
Жанр: драма
Трајање: 105 минута
Производња: Француска

Цена улазнице: 250 динара

Дебитантски дугометражни филм „Родео” француске редитељке и сценаристкиње Лоле Киворон смештен је у мото културу предграђа Париза, где неустрашива возачица мотора успева да потпуно уздрма мушки клуб мотоциклиста. Џулија је млада и неприлагођена и њена највећа страст је вожња мотора.

Филм и почиње секвенцом у којој се Џулија пркосно суочава неколицини младића из насеља који покушавају да је спрече да следи свој пут. Тај пут подразумева да набави точкове за њега – тако и јури аутопутем на украденој Хонди. Иако је свет мотоциклиста који изводе вратоломије прави мушки клуб, Џулија не посустаје и посећује илегалне пиратске мото скупове, тзв. „родее“.

Оно што се у почетку чини као да би могао бити познати шаблон "coming of - age" филмова – онај о проналажењу свог племена и провођењу времена на опасним улицама – убрзо се показује да је много више од тога.

Редитељка је провела године упознавајући андерграунд заједницу возача мотоцикала који се возе северно од Париза, те филм осликава њено емпатично разумевање миљеа и његових протагониста.

chevron-downmenu-circlecross-circle