04.11.2023.
20.00

Уметност импровизације на хармоници - Јован Павловић

УМЕТНОСТ ИМПРОВИЗАЦИЈЕ НА ХАРМОНИЦИ

Јован Павловић, један од најпризнатијих хармоникаша данашњице који скоро 30 година живи и ради у Норвешкој, по први пут нам у Београду представља музику са свог ауторског соло албума „Life on Accordion“.

Музички критичари широм света овај албум означавају револуционарним на пољу хармонике, а Јованову музику и извођење као нешто изван оквира коришћења овог инструмента.

Не пропустите јединствену прилику да чујете и доживите хармонику на један потпуно оригиналан и аутентичан начин.

Јован Павловић је међународно признат акордеониста који својим стваралаштвом и интерпретацијом вешто спаја елементе џеза, класичне и традиционалне музике. Оно по чему се посебно издваја јесте виртуозно музицирање на хармоници које га поставља у највиши ранг када је овај инструмент у питању, у светским оквирима. Елегантне импровизације, развијене мелодијске линије, умеће музикалног фразирања оно је чиме се издваја музика коју Јован Павловић креира, пружајући публици увид у, за многе, до сада неоткривен свет уметности музицирања на хармоници.

Визионарским, инвентивним и креативним приступом Јован нас својом интерпретацијом и композицијама води на незаборавно путовање кроз „World Music“ и џез – упечатљивим ритмичким обрасцима, развијеним хармонским прогресијама и обртима, те лирском импровизацијом. Његова виртуозност и стваралачка оригиналност храбро долази до изражаја у соло пројектима, где музицирање на хармоници комбинује и надограђује инкорпорирањем савремене звучне технологије.

2022. године издаје свој први соло албум “Life on Accordion” који привлачи пуно пажње у музичким часописима у Америци, Канади, Јапану као и у многим земљама Европе.

Улаз је слободан!

chevron-downmenu-circlecross-circle