21.04.2023.
19.00

ПРОГРАМ

Циклус разговора на тему "Савремена џез и блуз сцена у Србији"

Београд и Србија имају већ годинама динамичну и разноврсну музичку сцену. У поплави масовних српских медија неки делови сцене, као што су џез и блуз сцена, немају пуно могућности за приказивање, иако музичари из ових праваца стално сарађују и деле бину са светски познатим музичарима. Имајући све околности у виду, показало се, да радити на савременој џез и блуз сцени није нимало лако и да се музичари довијају на најразличиије начине.

Такође, џез и блуз сцена су прошле кроз све кризе које су нас пратиле последње две деценије укључујући и кључну кризу за рад уметника, пандемију.

Полазећи од горе наведених проблема, кроз овај циклус трибина, покушаћемо да сагледамо и размотримо ситуацију на сцени и понудимо одговоре на питања како ствари побољшати са акцентом на улогу младих музичара.

Наша прва трибина биће посвећена теми "Џез фестивали у Србији и окружењу и пут младих музичара ка њима".

Кроз ову трибину бавићемо се и питањима организације наступа, подршке институција, издањима, школовању, подмлађивањем сцене и публике, медијима...

Разговор ће водити Милан Петровић, музичар и композитор, а његови гости ће бити Владимир Маричић, пијаниста, композитор, организатор фестивала и Бојан Цветковић пијаниста и композитор.

Видимо се у петак, 21. априла, у 19 часова.

chevron-downmenu-circlecross-circle