16.05.2023.
19.00

ПРОГРАМ

Циклус трибина: Психотерапија из другог угла

У оквиру циклуса трибина "Психотерапија из другог угла", 16.маја са почетком у 19 часова, у Пароброду угостићемо Јаворку Ђурић уз модерирање Бојане Обрадовић испред пројекта "Причајмо о томе"

Са Јаворком ћемо разговарати о њеној књизи "Шта ако све ово није стварно" (Контраст издаваштво, 2022).

Како сама ауторка каже о себи и књизи:

"Тај наслов ми даје могућност бега, неку менталну игру у којој су моје бриге и страхови можда само нечији сан или да постоји неки паралелни универзум који је стварнији, или да је овај само вежба и припрема за неки други и безброј других опција. Најлепши део живота су ми његови необјашњиви делови, као што су снови и наше чудно постојање у њима. Желела сам да наслов даје осећај из сна и нежност, а да у исто време показује моје избегавање свега и преиспитивање које некад иде до апсурда."

Осим што њене илустрације одликује специфичан стил и палета боја, разлог да угостимо младу илустраторку јесте њен друштвени активизам кроз отварање тема о менталном здрављу, женском телу, сексуалности, дискриминацији.

Јаворка Ђурић рођена је 1992. године, по образовању је инжењерка информационих система и технологија. Покренула је бренд @maple.things у склопу ког илуструје и бави се интроспективним питањима и својим опажањима. Инспирацију и утеху налази у тужним филмовима и искреним књигама.

Разговор ће бити спонтан и отворен за размену са публиком.

Улаз је слободан.

chevron-downmenu-circlecross-circle