ПРОГРАМ

Монодрама “Контрабас”

КОНТРАБАС

Писац: Патрик Зискинд; Глумац: Ђорђе Крећа; Редитељ: Владан Ђурковић; Технички реализатор: Војислав Савић

Цена улазнице: 500 дин

Резервације и информације на број 011 41 42 163 и 064 582 74 04

Контрабасиста који слободно време проводи у соби борећи се са својим проблемима, упушта се у срдачно и опширно излагање о свом инструменту, које постаје све присније и интимније не би ли се, уз обиље самоироније и духовитих коментара, постепено претворило у искрено животно исповедање, у покушај критике овог друштва и живота, у очајнички и неодгодиви вапај за променом.

Контрабас је написан 1981. године, преведен на 27 језика и један је од најигранијих немачких комада. У Београду је деведесетих година Предраг Ејдус играо ову, у то време веома популарну представу и скоро да се није могло доћи до карте у малом позоришту Душко Радовић.

После три деценије, улогу контрабасисте игра дипломирани глумац Факултета драмских уметности Ђорђе Крећа, којег памтимо и по изузетним улогама у серијама “Истине и лажи”, “Војна академија”, “Дрим тим” итд, као и у представама “Флорентински шешир” позоришта Бошко Буха, “Породичне приче” позоришта Славија као и у представама “Парче ноћи на Ивановој гајби”, “Трње”, “Књига о џунгли”, “Рогови у врећи”.

chevron-downmenu-circlecross-circle