18. Međunarodni festival harfe u Beogradu

Beograd - Međunarodni festival harfe „Focus on Youth”, održaće se od 27. maja do 4. juna ove godine u više beogradskih renomiranih muzičkih sala, a po 18. put.
Ovogodišnji Festival harfe stavlja akcenat na naše mlade umetnice koje su ostvarile zapažene rezultate u svetu: Lenka Petrović (pobednica Međunarodnog takmičenja u Izraelu 2018, kada se po prvi put u istoriji harfizma Srbije na najprestižnijem svetskom takmičenju zavijorila srpska zastava), Milica Pašić i Hana Paraušić (prve harfe Zagrebačke opere i teatra), Katarina Stanković (pobednica na audiciji za izbor Prve harfe Hradečke kraljevske filharmonije u Češkoj), Irina Pejoska (najmlađa dobitnica ovogodišnje Svetosavske nagrade), Tijana Kozarčić (aktivna koncertna solistkinja i profesor harfe u Brizbejnu, Australija), kao i Mina Marinković i Anđela Stanković, koje su postigle zapažene rezultate i pozornost stručnog žirija na svetskim takmičenjima u Izraelu i Americi.

2. juna, u UK Stari grad biće upriličena dva muzička izvođenja, Tijane Kozarčić i Anđele Stanković.

Međunarodni festival harfe u Beogradu predstavlja umetnički najreferentniji strukovni događaj zemlje i regiona. Festival harfe dobio je etiketu EFFE (Europe for Festival and Festival for Europe) za 2015/16 i za 2017/18 godinu – kao potvrdu evropskog kvaliteta i značaja.

Podršku Festivalu dali su gradsko Ministarstvo za kulturu, FMU u Beogradu, Kolarčeva zadužbina, Ustanova kulture Stari Grad, Muzej nauke i tehnike, Dom vojske, Muzička škola „Stanković“, Kulturni centar Pančevo, uz neizostavnu podršku istaknutih članova Udruženja harfista i prijatelja harfe Srbije.

chevron-downmenu-circlecross-circle