20. Bitef Polifonija: OD PRVOG ZAGRLJAJA...

20. Bitef Polifonija: OD PRVOG ZAGRLJAJA...

SAMO PRATIMO VAŠU IGRU

Otvaranje 20. Bitef Polifonije: Učesnici i publika u interakciji četvrtak, 19. septembar u 12h, UK Stari grad

Dobro došli na otvaranje 20. Bitef Polifonije!

Otvaranje je namenjeno onima koji žele da budu deo kreativne zajednice istraživača polifone drame i pozorišta, kreativnih procesa pozorišta participacije i umetnosti za društvene promene. Zato 20. Bitef Polifonija svoje jubilarno izdanje otvara radioničarski, kroz proces koji će igrovno, kreativno i interaktivno uključiti prisutne u zajedničko obeležavanje jubileja, prezentovanje ovogodišnjeg programa, novih inicijativa i daljeg trajanja u budućnosti. Igra počinje na ulasku u prostore događanja. Podstaknuti sećanjem na slogan 34. Bitefa POZORIŠTE I ZLO i naslov prve Polifonije koji je glasio IGRA ZA ŽIVOT, otkrivaćemo višeznačnost, varijacije i kontrapunkte ovogodišnjeg slogana 53. izdanja Bitefa koji glasi POČNIMO LJUBAV ISPOČETKA, a porukom OD PRVOG ZAGRLJAJA... krenućemo zajedno u programsku avanturu 20. Bitef Polifonije. 

Autori fotografija: Vesna Pavlović, Nenad Milošević i Lidija Antonović (2000 - 2019)

CD-rom prve Polifonije: Ivana Kronja i Dragan Stojanović, SimmAdvertising creative Studio Dejan & Dragan, Beograd, septembar 2000.

Autori video rada "Mreža": Slobodan Beštić, scenario, Vojislav Ilić, snimatelj, Sunčica Milosavljević, reditelj, Centar za kulturu "Stari grad" i CEDEUM, Beograd, jun 2000.  

Podrška: Bitef teatar, Ustanova kulture "Stari grad" i institucije, organizacije i učesnici 20. Bitef Polifonije.

chevron-downmenu-circlecross-circle