7 Belgrade SAXperience

Koncert “Moscow nights” u Ustanovi kulture Stari grad svira kamerni duet u kojem su ruski saksofonista Oleg Kirejev i pijanista Dragan Ćalina.

Improvizaciono razmišljanje novog veka transformiše i džez tradiciju. Uobičajeni mejnstrim oživljava uz pomoć muzičara koji se ne zaustavljaju u svom muzičkom pokretu a novi pogled na poznate stvari svojstven je ovom duetu. Džez duo je posebna vrsta ansambla, sposobnog da malim sredstvima stvori bogat dijalog instrumenata ali ujedno i neverovatno težak zbog stalne i otvorene interakcije.

Oleg Kirejev je prvi muzičar u Rusiji koji je spojio etno džez motive i grleno pevanje. Poput mnogih velikih muzičara, Oleg ne preza da eksperimentiše u klasičnom džezu sa malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno muzike, svetske muzike i smut džeza zbog čega nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Dragan Ćalina je pijanista iz Srbije koji živi i radi u Beogradu. Magistrirao je jazz klavir na Konzervatorijumu u Amsterdamu gde je dobio stipendiju za Master studije. Nastupao je sa poznatim jazz umetnicima kao sto su Duško Gojković, Stjepko Gut, Hans Dulfer, Melba Joyce, Brad Leali, Montez Coleman, Philip Harper...

chevron-downmenu-circlecross-circle