Belgrade photo month

•NOVI TALENTI 2019• Ovo je četvrto izdanje našeg konkursa Novi talenti, ponovo uz podršku Nikon Srbija koji su sa nama od prve godine festivala.

Kao i u prethodnim izdanjiima festivala, nastojali smo da sastav našeg četvoročlanog žirija bude što eklektičniji. Ovaj put njega čine: Marina Paulenka - osnivač i umetnički direktor međunarodnog festivala fotografije Organ Vida, Miroslav Karic@ - istoričar umetnosti, Maida Gruden– urednik likovnog programa u Domu kulture Studentski grad u Beogradu i Evita Goze - pisac, kustos, menadžer u galeriji ISSP.

Oni su imali veoma težak zadatak da, od čak 94 pristigle prijave koje su zadovoljavale uslove konkursa, izaberu tri najbolja projekta.

Predloge projekata na konkurs je poslao približno isti broj ženskih i muških umetnika, a prijave su stigle iz 40 različitih zemalja. Najviše ih je došlo iz Srbije (20%), Španije (7%) , zatim iz Brazila, SAD i Indije (5%).
GRAIN će pripremiti posebno izdanje u kom će predstaviti rad 10 finalista.
Hvala i Embassy of the Netherlands in Serbia and in Montenegro na podršci. The exhibition will include the projects: Debbie Schoone – How to farm fish, Julian M Johnson – Marfan Syndrome , Nikita Svertilov – Custom pleasure , Sebastian Welles – Utopia

•INSTAGRAM 2019• Tim Beogradskog meseca fotografije je pre tri godine odlučio da napravi otvoreni konkurs za korisnike Instagrama. Iz godine u godinu broj prijava je nevorovatno brzo rastao, da bi 2019.godine dostigao 1100 prijavljenih fotografija. Članovi tima i nekoliko saradnika Beogradskog meseca fotografije napravili su selekciju ne znajući unapred ko su autori radova i te izabrane fotografije čine Instagram izložbu Beogradskog meseca fotografije za 2019.godinu.

chevron-downmenu-circlecross-circle