Belgrade SAXperience – Međunarodni festival saksofona u Srbiji

Belgrade SAXperience – Međunarodni festival saksofona u Srbiji

Osmi međunarodni festival saksofona u Srbiji - Belgrade SAXperience biće održan u Beogradu od 28. septembra do 01. oktobra.


Duo Vibrance iz Srbije nastupiće treće večeri festivala, u četvrtak 30. septembra u 20 časova u UK Parobrod. Ovaj duo čine Milan Savić, saksofonista i Ana Radovanović, mecosopran. Koncert pod nazivom Serbian Inventions publici će premijerno predstaviti kompozicije srpskih autora Aleksandra Sedlara, Tatjane Milošević i Svetlane Savić.

Milan Savić je diplomirao saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i klarinet na FMU u Beogradu. Od 2006. godine radi u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” kao profesor klarineta i saksofona, a njegovi učenici su dobitnici mnogih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Milan Savić je direktor festivala saksofona Belgrade Saxperience. Dobitnik je francuskog ordena – Vitez umetnosti, koje dodeljuje Ministarstvo kulture i književnosti Francuske.

Ana Radovanović (mecosopran) je master akademske studije završila na Odseku za solo pevanje, i doktorske studije na Odseku za kamernu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Ostvarila je nekoliko operskih uloga, a takođe i realizovala veliki broj koncerata. Članica je INSAM instituta za savremenu muziku u Bosni i Hercegovini i nastavnik solo pevanja u muzičkoj školi od 2012. godine.

Molimo Vas da svoje mesto rezervišete prijavom na damjana.njegic@kcb.org.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavljivanje je moguće do 12 sati na dan koncerta ili dok se mesta ne popune.

chevron-downmenu-circlecross-circle