Beogradski Irski Festival

Dobro došli na 9. Beogradski irski festival (BIF), specijalno hibridno izdanje koje će se održati u Beogradu, tokom sedmice Svetog Patrika, od 12. do 21. marta 2021.

Glavni događaji devetog BIF-a u UK Parobrod su:

Srpsko izvođenje predstave o odrastanju Disco Pigs, (koja je proslavila tada mladog glumca Cillian Murphy-ja) imaće dva izvođenja, što je retka prilika da pogledate ovu predstavu na našem Dorćolu. Preporučena je rezervacija zbog ograničenog broja mesta.

Uronite u ogoljeni modernistički svet Samuel Beckett-a, dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1969.godine, čije predstave će biti premijerno prikazane u Beogradu.

Projekcije će trajati tokom dana pa možete da svraćate i izlazite u Parobrod od 12.marta, da ispratite tumačenja Becketta uz imena kao što su John Gielgud, Harold Pinter, David Mamet, Atom Egoyan, Jeremy Irons, Neil Jordan, Alan Rickman, John Hurt, Michael Gambon dok je umetnik Damien Hirst režirao Breath.

Dean Coady (izložba fotografija) je fotograf iz Corka, i svetski putnik trenutno nastanjen na Dorćolu, gde hvata vidljive i nevidljive duhove našeg voljenog kraja, oživljavajući svaki njegov ugao i pukotinu i istražujući okom kamere njegovu oronulu lepotu. Pridružite nam se na otvaranju u petak 12. marta u 17h.

Portret dobitnika Nobelove nagrade, pesnika Seamus Heaney-ja (Nobelova nagrada za književnost 1995.godine) oslikan je u dokumentarnom filmu Seamus Heaney and the Music of What Happens, u kome se njegova porodica šest godina nakon njegove smrti, priseća iskustava koja su oblikovala njegove najbolje pesme. Nakon projekcije, imaćemo pitanja i odgovore sa Stefanom Pajevićem, prevodiocem njegovih kasnijih pesama(Zbirka Živi lanac znanog sveta, 2019).

Radujemo se novom susretu.

chevron-downmenu-circlecross-circle