ПРОГРАМ

Ciklus tribina: Moji nezdravi obrasci – moj kamen spoticanja

Ciklus razgovora na temu „Moji nezdravi obrasci - moj kamen spoticanja“

Naš drugi susret biće posvećen shemi Socijalna izolacija, odnosno sledećoj temi:

Ja se ovakav kakav sam jednostavno ne uklapam nigde i ni sa kim

Jedna od naših bazičnih potreba je da pripadamo i da nas ljudi iz okruženja prihvataju i vrednuju. Takve kakvi smo! Kada se to ne dešava, osećamo se kao da  takvi kavi smo nigde ne pripadamo. Osećamo da smo različiti i to tako i toliko da ne postoji način da ikada budemo deo „plemena“ i „tima“. Mislimo da smo prosto „druge vrste“ i da nam nikakvi treninzi socijalnih veština tu ne mogu pomoći. Sami smo i usamljeni, izolovani i bez nade. Društva i druženja ili izbegavamo ili svodimo na neke male i često marginalizovane grupe. Ukoliko pak, odemo u društvo osećamo jaku (neretko preplavljujuću) anksioznost. 

Kako da prepoznamo da se kod nas ne radi samo o socijalnoj anksioznosti već i o socijalnoj izolaciji / alijenaciji? Kako taj problem razumeti, a kako ga promeniti? Kako zadovoljiti svoje socijalne potrebe na zdrav način? Ovo su neka od pitanja koja ćemo razmatrati. Nadamo se da ćete i vi doneti svoja i da ćemo se kroz zajedničku potragu za odgovorima osećati manje izolovano i samo.

Razgovore će voditi dr Tijana Mirović, psiholog i psihoterapeut

Tijanin gost će biti dr Daniel Mešković, psiholog i RE&KBT psihoterapeut, neko ko ima veliko iskustvo u radu sa marginalizovanim grupama i problemima sa socijalnom anksioznošću i socijalnom izolacijom. 

Čekamo vas u sredu, 19.5.2021. u 20h.

chevron-downmenu-circlecross-circle