ПРОГРАМ

Ciklus tribina: Moji nezdravi obrasci - moj kamen spoticanja

Ciklus razgovora na temu „Moji nezdravi obrasci - moj kamen spoticanja“

Ovi susreti zamišljeni su kao predavanja i razgovor. Koristićemo primere iz filmova i psihoterapijske prakse, a nadamo se da ćete i vi biti voljni da podelite i neku vašu priču.

Naš prvi susret biće posvećen shemi Napuštanje, odnosno sledećoj temi:

Ako me napusti umreću. Ja ne mogu sam, k’o što ti ne možeš sa drugima.

Povezanost sa drugima je naša osnovna potreba. Kada nje nema, osećamo prazninu i usamljenost. Neretko, pak činimo sve da je ne osetimo. Izbegavajući da budemo povređeni odlučujemo da ostanemo sami, ili da imamo usputne i površne veze. Nekada, nesvesno, biramo one za koje unapred znamo da ne mogu da budu tu za nas i da će nas pre ili kasnije napustiti. Mirimo se sa tim ili se usled straha da nas ne napuste previše lepimo za njih. Stalno brinemo da će naći nekog ko će im biti draži, zovemo, proveravamo, pristajemo na sve.

Kako do ovoga dolazi? Zašto strahujemo od bliskosti? Zašto povezanost - naša osnovna potreba, tako često biva nezadovoljena? Ima li tome leka? Ovo su neka od pitanja koja ćemo razmatrati. Nadamo se da ćete i vi doneti svoja i da će nas zajednička potraga za odgovorima povezati i bar malo zbližiti.

Razgovore će voditi dr Tijana Mirović, psiholog i psihoterapeut

Čekamo vas u sredu, 17.2.2021. u 19h.

chevron-downmenu-circlecross-circle