ПРОГРАМ

Ciklus tribina: Roman na filmu

Ciklus tribina ROMAN NA FILMU, nastavljamo razgovorom sa Natašom Drakulić, scenaristom i romanopiscem romana DARA IZ JASENOVCA.

Postupak  o kojem će biti reči je inverzivan, tačnije spisateljica je roman napisala nakon snimljenog i emitovanog filma. Film DARA IZ JASENOVCA i tematski i po pitanju uspeha koji je doživeo za kratko vreme izazvao je veliku pozornost u javnosti, empatiju kod publike i što je najvažnije široku gledanost.

Sve to iskusnu scenaristkinju dovelo je do novog žanra, i pisanja romaneskne forme. Moderatorku mr Vesnu Vukajlović zanima pristup građi, pripovedni tok u odnosu na film, sredstva, metafore i alegorije kojima se služila ali i opis jedinstvenog slučaja da se roman pojavljuje nakon filma. Svedoćimo da je Kventin Tarantino napisao sam roman Bilo jednom u Americi, nakon filma te nas zanima da istražimo da li je to novi trend u kinematografiji.

Nataša Drakulić je koscenarista brojnih serija: Ubice mog oca, Larin izbor, Mansarda, Zakon ljubavi , Zaboravljeni umovi Srbije. Biće reči i o sinesteziji i produktivnosti koja je nesumnjiva i koja je izdvaja među mladim autorima

chevron-downmenu-circlecross-circle