ПРОГРАМ

Ciklus tribina: Uticaj medija na muzičku scenu od dvehiljaditih godina do danas

Utorak, 02. mart u 19h, UK Parobrod

Ciklus tribina: Uticaj medija na muzičku scenu od dvehiljaditih godina do danas, Važnost potkulturalnih praksi u savremenom društvu

Gost: Miloš Georgijević Gera (Radio 202, Mortal Kombat); Autor i moderator: Jelena Pavićević

Tribina Uticaj medija na muzičku scenu dvehiljaditih godina markiraće pitanja razvoja lokalne muzičke scene i istaći važnost programa radija Dvestadvojke. Sagovornik Miloš Georgijević Gera, voditelj na Dvestadvojci i član benda Mortal Kombat, napraviće osvrt na važnost praksi radija od ranih dvehiljaditih godina do danas, kroz zastupljenost potkulture u javnom diskursu. Uspostavljanjem veze između muzičke scene u formativnom periodu i medija koji prenosi njen sadržaj široj javnosti, dolazi do društvene stabilizacije vrednosti koja daljom rekontekstualizacijom kreira nove muzičke standarde. Time se uspostavljaju društveni normativi koji se kroz praksu ogledaju u zastupljenosti ideologije u svakodnevnom životu pojedinca.

Preispitivanjem značenja muzičkog takmičenja demo bendova, sagovornik će napraviti osvrt na vreme njegovog delovanja i značaj koji je ustanovio na tadašnjoj rokenrol sceni.

U drugom delu tribine Važnost potkulturalnih praksi u savremenom društvu, fokus će biti na periodu od dvehiljadedesetih godina, kada Gera aktivno učestvuje na muzičkoj sceni sa bendom Mortal Kombat. U sklopu ove teme, učesnik tribine će istaći načine delovanja potkulturalnog benda u današnjem vremenu, ali i razlike u recepciji rokenrola u odnosu na vreme kada su za njegovu prezentaciju bili korišćeni tradicionalniji mediji. Preispitivanjem pojave interneta, Georgijević će predstaviti načine na koje bend uspeva da prezentuje svoju muziku, kao i prateće sadržaje koji upotpunjuju ideološki aspekt njihovog delovanja.

chevron-downmenu-circlecross-circle