Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Obeležavanje Dana borbe protiv fašizma i antisemitizma i tribina „GDE ŽIVI EKSTREMIZAM?“

održaće se  u petak, 9. novembra 2018. godine, u Beogradu, u UK „Parobrod“.

Obeležavanje organizuje Antifašistička koalicija[1] u okviru projekta „Jačanje ekstremizma i građanski otpor - Srbija 2018“.

Događaj će započeti u 11 časova podelom brošura „Heroine i heroji antifašizma“ i razgovorom sa građanima i građankama, ispred UK Parobrod.

Na tribini „Gde stanuje ekstremizam?“ od 12 časova, biće predstavljen deo rezultata istraživanja i mapiranja ekstremizma u Vojvodini i otvorena debata o posledicama, reagovanju institucija i države, i našim odgovorima na detektovane oblike ekstremizma.

Na tribini će svoje radove i rezultat mapiranja predstaviti mladi učesnici i učesnice Projekta, a u okviru debate govoriće: prof. dr Duško Radosavljević, politikolog (SAV), prof. dr Đokica Jovanović, sociolog (UPSS), Nedim Sejdimović, novinar (NDNV) i Marko Stričević, aktivista (Naša pjesma). Razgovor će moderirati Vanja Đurić, novinarka.

Događaj će upotpunti nastup hora „Naša pjesma“ koji izvodi antfašističke i borbene pesme.

Projekat "Mapiranje ekstremizma i građanski otpor - Srbija 2018" sprovode Centar za podršku ženama i vojvođanska Antifašistička koalicija, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

 

[1] Antifašističku koaliciju čine: Savez antifašista Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Hrvatski građanski savez, Vojvođanski klub, Zelena mreža Vojvodine, Vojvođanska politikloška asocijacija, Centar građanskih vrednosti, Centar za interkulturalnost, Centar za podršku ženama, Novi Optimizam, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Vojvođanski građanski centar, Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“

 

chevron-downmenu-circlecross-circle