21. oktobar 2016. 19h

ПРОГРАМ

Dani Mirka Kovača u Beogradu

Dan  Mirka Kovača u Parobrodu, nakon rovinjskog omaža ovom istaknutom  književniku, i našeg prošlogodišnjeg parobrodskog,  održaće se ponovo, drugi put kod nas u petak, 21. oktobra u UK Parobrod.  

Film  ’’Ti mene nosiš’’ Ivone Juke,  nagrađen ovogodišnjim priznanjem Mirko Kovač za scenario, publika će moći prvo da pogleda reprizno od 17,30 h. Nakon  projekcije od 19 h  u programu je  tribina  pod nazivom ’’Zašto volimo Mirka Kovača’’, na kojoj će učestvovati: Filip David, pisac, Vlaho Bogišić, predsednik žirija za dodelu nagrade Mirko Kovač iz Zagreba, Saša Ilić, pisac, Marjan Čakarević, pisac i kritičar, Vladimir Tabašević, pisac, dobitnik ovogodišnje nagrade Mirko Kovač  za roman ’’Tiho teče Misisipi’’ u kategoriji  za mladog autora,  uz moderiranje Katarine Lazić, urednice  u Parobrodu. 

Tokom tribine, gosti iz Beograda i Zagreba  podsetiće  javnost da je Kovač  jedan od najpoznatijih boraca protiv nacionalizama na ovim prostorima i predstaviti moguće iščitavanje istorije Beograda, kroz  Kovačev  roman  ’’Vreme koje se udaljava’’, promovisanog  prošle godine u Parobrodu. Kovač pripada generaciji pisaca u kojoj su Kiš i Pekić, a ovaj dan za sad mu je jedini spomen u našoj prestonici.

chevron-downmenu-circlecross-circle