ПРОГРАМ

Dani rumunske književnosti

U susret 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, na kom će počasni gost biti Rumunija, književna mreža Traduki organizuje „Dane rumunske književnosti“ u ponedeljak i utorak, 4. i 5. novembra 2019. s početkom u 19 časova u Ustanovi kulture Stari grad, Teatar, prvi sprat.
Na prvoj književnoj večeri, o savremenoj poeziji Rumunije i mlađoj generaciji rumunskih pesnika govore pesnik, prevodilac i urednik Klaudiju Komartin i Ljubinka Perinac Stankov, pesnikinja i prevoditeljka. Razgovor vodi Dejan Matić, pesnik i urednik „Trećeg Trga“.
Drugo veče manifestacije posvećeno je ženskim glasovima u savremenoj rumunskoj prozi. Biće reči o književnicama čija su dela prevedena na srpski i hrvatski jezik, kao i o književnom stvaralaštvu značajnih autorki koje nisu dovoljno poznate našoj čitalačkoj publici. U razgovoru učestvuju: Bogdan-Aleksandru Stanesku, pisac i urednik, Ivana Olujić, prevoditeljka i docentkinja na Odseku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Đura Miočinović, prevodilac. Razgovor će voditi Katarina Lazić, urednica književnog programa UK Stari grad. Simona Popov prevodiće s rumunskog jezika.

chevron-downmenu-circlecross-circle