ПРОГРАМ

Dobitnik i izdavač 66. NIN-ove nagrade

Saša Ilić, dobitnik 66. NIN-ove književne nagrade za Pas i kontrabas i Milenko Bodirogić, čiji je roman Po šumama i gorama, bio u finalu za ovogodišnje NIN-ovo priznanje, predstaviće svoje romane u sredu, 12. februara, od 19 časova u UK Stari grad. O ovim knjigama, tokom večeri, govoriće Marija Nenezić, članica NIN-ovog žirija, koja je glasala za Ilićev rukopis i Ivan Milenković, član NIN-ovog žirija, koji je dao glas "Po šumama i gorama". Ilić i Bodirogić, jedan drugom, uredili su knjige, izdavač novosadski "Orfelin", edicija Noć republike.

'Don't play what's there. Play what's not there' Milesa Davisa, prva je rečenica "Psa i kontrabasa". "Po šumama i gorama" počinje konstatacijom iz knjige sećanja Oskara Danona, pisanoj 2003. godine u Baški, na Krku, da "Sarajevo nije više ono moje, ni Beograd, ni Zagreb..."

Saša Ilić (rođen u Jagodini, 1972) Diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Jedan od pokretača i urednika književnog podlistka Beton, u dnevnom listu Danas (2006-2013). Sa Alidom Bremer pokrenuo Beton International, koji periodično izlazi na nemačkom jeziku. Jedan od urednika Međunarodnog književnog festivala Polip u Prištini. Kolumnista Peščanika i ELita.

Objavio knjige priča: Predosećanje građanskog rata, Dušanovac. pošta, Lov na ježeve i dva romana: Berlinsko okno (2005) i Pad Kolumbije (2015)

chevron-downmenu-circlecross-circle