Drugi festival angažovanog etnografskog filma „Vizantrop“

Drugi festival angažovanog etnografskog filma „Vizantrop“ od 16 do 20. septembra u UK Stari grad

Ustanova kulture „Stari grad“ u Beogradu, ponovo će biti domaćin festivala angažovanog, etnografskog filma „Vizantrop“, koji će se održati od 16. do 19. septembra. Na festivalu će biti prikazana najnovija ostvarenja svetske i domaće produkcije, ne starija od četiri godine.

Selekciona komisija festivala angažovanog etnografskog filma „Vizantrop“ pogledala je 105 filmova iz više od 40 zemalja.

Program četvorodnevnog festivala možete pogledati na sajtu Vizantropa, takođe više informacija o samim filmovima, kao i drugim događajima vezano za festival, objavljivaće na fejsbuk stranici “Vizantrop”

Odlučeno je da se na festivalu prikaže 36 filmova, koji su raspoređeni u četiri kategorije: „Jednakost i zajedništvo“, „Nematerijalno kulturno nasleđe“, „Studentski film“ i „Ekologija i socijalni aktivizam “.

Kategorije koje podrazumevaju nagrade su „Jednakost i zajedništvo“ i „Studentski film“.

U žiriju festivala za kategoriju „Jednakost i zajedništvo“ su dr Ana Banić (etnolog i antropolog), Ivana Todorović (dokumentaristkinja) i Petar Veljačić (vizuelni antropolog).

Članovi žirija za kategoriju „Studentski film“ su Mikloš Barna-Lipkovski (dokumentarista i novinar), Emilija Bošković (etnološkinja i antropološkinja) i Marija Mrkić (etnološkinja i antropološkinja).

chevron-downmenu-circlecross-circle