Džez ponedeljkom u Beogradu, Parobrod – Das Boot

A za svoju četvrtu sezonu jezen-zima Das Boot džez bar Parobroda, u najlepšoj gradskoj intimi svog podruma, po uzoru na čuveni Njujorški “Village Vanguard” uvodi avangardnu novinu u našoj prestonici – džez muzički program ponedeljkom. To je onaj dan kada u Beogradu skoro pa nema ništa, a svako ko je namerno/slučajno preskočio socijalni život vikendom ili  poželeo muzički antistres od početka radne nedelje, imaće izbor od tri različita žanra džeza.

Trio Gorana Grbića je ad hoc tribute posvećen klasicima prošlog veka, interpretatorima od Čet Bejkera do Glen Milera, kompozitorima od Geršvina do Kraljića. Ovaj kamerni minimum pored Grbića na trubi čine još Goran Potić na gitari i Miloš Čolović na kontrabasu.

Tzootzoonga ansambl je beogradski mediteran – swing kvartet, koji izvodi džez standard i popularne melodije iz sredine proslog veka u bosa nova i swing aranžmanima. Tu reprezentaciju sačinjavaju: Milos Punišic - harminika/kvatro, Milica Radojević - vokal/klavir, Branislav Radojković - kontrabas/bas i Tom Fedja Franklin- bubanj/perkusije.

Ognjen Gotovčević Quartet je snagom i energijom, novi džez izraz zasnovan na Berkli školi, čiji je Ognjen student. Pored njega na saksofonu tu su još iAndrija Hristić-piano, Boris Šainović-double bass,

Nikola Banović-bubnjevi.

Ulaz je slobodan, program počinje od 22h, već od ovog ponedeljka 7. novembra navedenim redosledom…Ko nije ili i ko jeste bio u Njujorku, nek pronađe podudarnost našeg prostora i Vanguard kulta. Dobrodošli

chevron-downmenu-circlecross-circle