ПРОГРАМ

Emanuel Ruben "Snežna linija"

Promocija knjige ’Snežna linija’ ( Akademska knjiga, Novi  Sad, 2017, prevela Melita Logo Milutinović) francuskog  autora Emanuela Rubena, održaće se u petak, 30. marta od 20 časova u glavnom holu Parobroda. O ’Snežnoj liniji’, osim autora lično, uz obezbeđen prevod, govoriće i Nađa Bobičić, književna kritičaka i  Melita Logo Milutinović, prevoditeljka.

Objavljivanje knjige podržao je Francuski institut u Srbiji i Francuski nacionalni centar za knjigu.

’Snežna linija’ ( La ligne des glaces) je priča o mladom francuskom diplomati, u jednoj baltičkoj zemlji, nekada u sastavu SSSR. Kao geograf po obrazovanju, dobija zadatak  da precizno utvrdi spornu morsku granicu države, ali on postepeno  odustaje od svoje misije...

Emanuel Ruben ( Emmanuel Ruben, 1980. rođen u Lionu) diplomirao geografiju u Lionu, a u Parizu nastavio školovanje, u Nacionalnom institutu za istočne jezike i civilizacije, gde danas nakon višegodišnjeg boravka po zemljama zapadne i istočne Evrope, živi i radi.

Prvi roman  Ruben  je objavio  2010. godine. ’Snežna linija’ njegovo  je treće delo,  koje se 2014. našlo u konkurenciji  za prestižnu nagradu ’Gonkur’.

 

 

chevron-downmenu-circlecross-circle