ПРОГРАМ

EU nagrada za književnost: "Zamalek"

Dejan Tiago Stanković, srpski i portugalski pisac, književni prevodilac i kolumnista, ovogodišnji dobitnik Evropske nagrade za književnost, govoriće o nagrađenom romanu ’’Zamalek’’( Laguna, 2020)  u ponedeljak, 31. maja od 19 časova, u Parobrod teatru, ulaz iz Jevremove. 

Osim autora, publici će se obratiti, povodom ove knjige, koja je u vrhu čitanosti u Srbiji nakon objavljivanja, Goran Marković, reditelj, prvi čitalac ’’Zamaleka’’ i  Svetlana Todorović, svedokinja epohe, koja je u Egiptu provela deo života, od 1984. do 2019.godine. Ivana Šćepanović, glumica beogradskog  Narodnog pozorišta, pročitaće odlomak iz knjige.

Zamalek je gusto naseljena stambena četvrt, ortogonalnih ulica, kvart u Kairu, o kome dokumentarno pripoveda junakinja Arna...

Dejan Tiago Stanković, prevodilac  Saramaga, Andrića,Dragoslava Mihajlovića, Crnjanskog, Dušana Kovačevića, autor knjige priča ’’Odakle sam bila više nisam’’ i romana ’’Estoril’’, koji se u Portugalu nalazi u školskoj lektiri. Dobitnik priznanja ’’Branko Ćopić’’, Britanske nagrade HWA Crowns Literary Award by Historical Writers’ Association, 2018.

chevron-downmenu-circlecross-circle