Festival fotografije - Vizualizator

8. po redu Festival fotografije 'Vizualizator', izložbom odabranih radova italijanskog fotografa po imenu Stefano de Luiđi biće otvoren u sredu 18. novembra u 16.00h u UK Stari grad.

Festival fotografije VIZUALIZATOR  je dinamičan događaj međunarodnog karaktera, od velikog značaja za razvoj fotografske scene u Srbiji.

Festival će se održati od 18. novembra do 15. decembra

Stefano de Luigi, član prestižne fotografske agencije VII i dobitnik 4 World Press nagrade održaće radionicu nakon prezentovanja izložbe kojom će festival biti otvoren. 

Italijanski fotograf Stefano de Luigi, rođen je u Kelnu 1964. godine. Trenutno živi u Parizu, a karijeru je započeo radeći kao fotograf u Luvru od 1989. do 1996. Objavio je knjige: Pornoland, Blanco, iDyssey i Babel i dobitnik je brojnih nagrada uključujući i četiri World Press Photo nagrade (1998, 2007, 2010, 2011).⁣⁣Stefano redovno sarađuje sa nekoliko međunarodnih publikacija, uključujući The New Yorker, Geo, Paris Match, a svoja dela izlagao je u Njujorku, Parizu, Ženevi, Milanu, Rimu, Londonu, Istanbulu i Atini. ⁣⁣Stefano de Luigi član je agencije VII od 2008. godine.⁣

Izložbe u UK Stari grad u okviru festivala fotografija "Vizualizator":

18. novembar (sreda) –  „Living Our Time“ izložba i radionica Stefano De Luigi-ja (Italija) – UK “Stari grad”

20. novembar (petak) –  „Dye“ izložba Rudolfa Strobla (Austrija) – UK “Stari grad”

1. decembar (utorak) – izložba “COVID-između javnog i privatnog” – UK “Stari grad”

chevron-downmenu-circlecross-circle