Festival novog stvaralaštva "Njena zemlja"

Izdavačka kuća Štrik organizuje drugi po redu Festival novog stvaralaštva „Njena zemlja“, koji će se održati u UK Stari grad i Institutu Servantes, 26. i 27. septembra.
Ovogodišnji festival nosi naziv VIVA LA VIDA i zasniva se na predstavljanju umetnosti i književnosti zemalja španskog govornog područja. Govorićemo i gledati dela autora i autorki koji, slaveći umetnost, slave život.
Gošća festivala bide Rosa Montero, ugledna španska književnica, čija su dela među najčitanijim u Španiji. Dobitnica mnogih književnih nagrada, tokom festivala održaće 26. septembra predavanje na temu „Uputstva za spasavanje književnosti“, o književnosti književnica danas, a dan kasnije predstaviće svoje romane u izdanju Štrika „Priča o providnom kralju“ (2016) i „Uputstva za spasavanje sveta“ (2019).
Pored predstavljanja novih knjiga, tokom festivala bide otvorena i izložba fotografija „Frida i Dijego: osmeh na pola puta“. Zahvaljujući ljubaznosti Ambasade Meksika, publika će videti izbor fotografija iz života Fride Kalo i Dijega Rivere.

chevron-downmenu-circlecross-circle