Foto izložba "Covid između javnog i privatnog"

Foto izložba „Covid - između javnog i privatnog‟ biće otvorena u ponedeljak, 10. maja, u 19 časova u Parobrodu. Izložba se otvara u saradnji sa magazinom National Geographic Srbija u okviru festivala Vizualizator čiji je organizator Centar za razvoj fotografije.

Ove godine smo svedočili fizičkoj, društvenoj i kulturnoj izolaciji. Želimo da pokažemo kako se naše društvo ponašalo javno, a kako privatno. Samim tim, izložba je podeljena u dve kategorije koje na različit način prikazuju svakodnevni život u novim, nepredviđenim uslovima.

Kategorija JAVNO pokazuje kako je izgledao svakodnevni život i kako su se u njemu ponašali pojedinci, institucije i društvo u celini, a kategorija PRIVATNO ovekovečava lične priče autora o izolaciji ili samoizolaciji.

Festival fotografije VIZUALIZATOR  je dinamičan događaj međunarodnog karaktera, od velikog značaja za razvoj fotografske scene u Srbiji i uspostavljanje interkulturnog dijaloga, budući da se među njegovim izlagačima nalaze imena svetski priznatih profesionalnih fotografa. Festival osmu godinu zaredom pokazuje bogatstvo i vitalnost istorijskog i savremenog fotografskog stvaralaštva. Tokom svog bogatog petnaestodnevnog programa, Festival predstavlja domete, kako svetske, tako i domaće fotografske scene.

Cilj projekta je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti.

Otvaranje izložbe biće održano uz primenu svih mera za suzbijanje virusa Covid19.

chevron-downmenu-circlecross-circle