Gabi Novak u klavir holu Arsena Dedića

Koncert Gabi Novak u Beogradu i Parobrodu, u subotu 05. maja u klavir holu Arsena Dedića, simbolička je kulminacija jednog lepog i kontinuiranog projekta.

Sa jedne strane tzv. živi studijski albumi: prvo „Pijansti pop i džez klasici“, pa potom sad i „Pop i džez ženski vokali“ u istoimenom kamernom, koncertnom prostoru, nematerijalni su spomenik kulture Arsenu Dediću, najvećem regionalnom kantautoru, naše zajedničke bolje prošlosti. Sa druge strane taj niz umetnika gde su kao instrumentalisti i interpretatori, između ostalih nastupili: Vasil Hadžimanov i Matija Dedić, Bisera Veletanlić i drugi, presek je naše muzičke epohe kao materijalna kulturna baština i žanrovski crossover.

Divna i draga, vremešna ali vitalna, velika Gabi Novak nastupiće na desetom jubilarnom koncertu u okviru ove edicije, u klavir holu i spomen na svog počivšeg muža i oca Matije Dedića koji će je pratiti na klaviru.

Zagrebčanka Gabi, rođena je 1936. godine. Kao buduću zvezdu ex jugoslovenske zabavne muzike i džeza, otkrio je Bojan Adamič, da bi već 1958. nastupila sa Lujom Amstrongom u duetu... Njen život, karijeru i istoriju naše popularne kulture obeležio je brak sa Arsenom Dedićem, čija je bila večita i najveća inspiracija, a on, štaviše i njen nesebični saradnik i autor.  „Vino i gitare“, „Pamtim samo sretne dane“, „On me voli na svoj način“, tek je samo deo tog repertoara, koji nas očekuje na neponovljivom intimnom koncertu i jedinstvenoj vip privilegiji, za samo 100 posetilaca.

Ulaznice (bez mogućnosti rezervacija) po ceni od 2000 dinara, su u prodaji u Parobrodu.

Dobrodošli!

 

chevron-downmenu-circlecross-circle