Od 15.12. svakim radnim danom i subotom od 20h

ПРОГРАМ

Bioskop Dragan Gaga Nikolić "Igla ispod praga"

Crnogorsko-srpska koprodukcija "IGLA ISPOD PRAGA", reditelja Ivana Marinovića, uporedo sa distribucijom u Beogradu, ekskluzivno u centru grada i u Parobrod bioskopu “Dragan Gaga Nikolić” kao 22. domaća premijera, svaki radni dan i subotom od 20h, sve do petka 30.12. (po ceni ulaznice od 250 dinara)

"IGLA ISPOD PRAGA" za koji su Marinović i Staša Koprivica pisali scenario je priča o stanovnicima malog sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time reše sve svoje probleme. Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar (Nikola Ristanovski) koji odbija da proda svoj deo. Pored lukavih seljana koji mu svakodnevno zagorčavaju život, Petar mora da se suoči i sa demencijom svoje majke (Jelisaveta Seka Sablić), zaljubljenošću opsednute Mare (Dragana Dabović), buntovništvom sina tinejdžera i konstantnim preispitivanjem sopstvene vere. Nakon što se Petru konačno smuči da i dalje "okreće drugi obraz" nastaje nadrealni haos posle kojeg niko u selu neće ostati isti.

Ovo je priča o mentalitetu, o borbi između tradicionalnog i modernog, o ljudskosti s jedne i bahatosti sa druge strane. Svetska filmska kritika je do sada bila jednoglasna u stavu da je Marinović ispričao priču o malom čoveku sa velikim problemima i to tako da je ovaj film u mogućnosti i da vas nasmeje i da vas rastuži. Igla crnohumorno pogađa zdravu ravnotežu između gorke komedije i naturalističke drame, uglavnom izbegavajući grube karikature i preterane emocije koje su često karaktieristika filmova koji stižu sa Balkana". U ovom CG kandidatu za Oskara, uloge tumače još i Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev…

chevron-downmenu-circlecross-circle