Izložba "Hanbok"

Hanbok, pojam koji se odnosi na tradicionalnu nošnju Koreje, jedan je od bitnijih delova života, ali i estetike u Koreji. Hesun Li iz modne kuće Damjon (Damyeon) je jedna od najcenjenijih dizajnerki, koje su inspirisane hanbokom. U okviru izložbe „Tajno nasleđe” biće predstavljeni glamurozni ceremonijalni odevni komadi, kao i svakodnevna odeća, u celosti napravljena u od prirodnih, ekoloških materijala.
Izložba je svečano otvorena u utorak, 23. maja u 20:00h. Traje do 31. maja (31. maja samo do 12h) na oba sprata Parobroda, a oni radoznaliji mogli su da je vide već 20. maja u okviru Noći muzeja.
24. maja, od 11:30h do 12:30h, publika će imati jedinstvenu i retku priliku da porazgovara o modi, umetnosti i estetici sa cenjenom dizajnerkom Hesun Li. Lijeva će govoriti o svom radu i o hanbok tradiciji, okružena svojim delima.
Ulaz na izložbu je besplatan.
Hesun Li je dizajnerka koja je uspela da hanbok vrati u modu kroz inovativni rad koji spaja različite žanrove kao što su balet, orijentalno slikarstvo, film, ali i 3D video-snimke. U Evropi, njena kolekcija je bila prikazana u muzeju Luvr tokom izložbe pod nazivom „Koreja sada” (Korea Now Exhibition, 2015~2016.).

chevron-downmenu-circlecross-circle