Izložba i najava drugog studijskog albuma “Tête-à-tête” Petra Zorkića

Petar Zorkić, kantautor i sociolog, predstaviće beogradskoj publici prvi put svoje crteže u okviru samostalne izložbe u UK Parobrod.

Izloženi radovi su nastali kao vizuelna priprema za Petrov drugi studijski album na kojem će biti i kolaboracija sa muzičarima iz regiona i sveta kao što su: Rhani Krija (Sting), Max Kochetov, Miloš Nikolić, Milena Jančurić, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Serg Dimitrijević (Earth, wind & fire) i dr. Izložba je ujedno i najava albuma koji nosi naziv “Tête-à-tête”.
Na izložbi će biti predstavljeni i audio-video zapisi demo snimaka pesama nastalih u proteklih godinu dana, od kojih će se neke naći u studijskoj verziji na pomenutom albumu.
Specifična tehnika kojom Petar radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji “notes” (tzv. kažiprst na telefonu). Crteži (izloženi na 300g grafičkom papiru) nastali u proteklih godinu dana predstavljaju melanž različitih motiva, od aktova, minimalističkih figura, životinja, preko situacija i predmeta iz svakodnevnog života, do pejzaža.

Otvaranje izložbe “Tête-à-tête” je u petak, 1. oktobra 2021. godine u 19h, u UK Parobrod, a radovi će biti izloženi do 10. oktobra 2021. godine.

chevron-downmenu-circlecross-circle