Izložba "Ko je ko?" Marije i Tine Radulović

Ponedeljak, 09. decembar u 19h u UK Stari grad otvaranje izložbe slika "Ko je ko?" Marije i Tine Radulović.

Marija i Tina, sestre bliznakinje (fizički) iste osobe, rade različite stvari nasuprot najrazličitijim ljudima koji rade iste. Svi liče jedni na druge, a nas dve mislimo da je to samo teško breme koje moramo celog života da nosimo. Treba se truditi ostati svoj u vremenu kada to nije nimalo lako. Za nas je to bitan podstrek za rad.

Tina "Kraljica gabora"

Serija ,,Kraljica gabora’’ se razvila kao kritika današnjeg društva kroz metaforu sadržanu u liku "Kraljice gabora" koja predstavlja ideal i ima svoje sledbenike. Ona je olićenje pogrešnih ideala, odnosno ,ono sto je pogresno u ljudima da se okreću stvarima u životu bez ikakvog smisla i ideje, što svi traže nešto više i samim tim preskaću  ono što zaista vredi. Po mom mišljenju, ljudi kao da jedino žele biti jedni ispred drugih. Treba se truditi biti najbolji ali ne na ustrb tuđe nesreće.Mnogi ne cene dobrotu nego samo lose u ljudima, a dobre ljude guraju u stranu. To je moje zapazanje , te se ona izrodila iz toga.

Marija - Moje slikarstvo istražuje sudare dvaju stvarnosti koje pojedinac živi svakodnevno, subjektivnu stvarnost našeg unutrašnjeg bića i svega onoga što se dešava izvan površine kože. Interesuje me da vizuelno predstavim ostatke tih kolizija, spajajući ih u nove mozaike, gde su oblik, likovni jezik, svetlo, zvuk i odnosi među njima, uvek predstavljeni kroz boju. Rezultat je apstraktna kompozicija koja navodi gledaoca da od delića nesvesnog rekonstruiše smislene celine. Nekada je proces obrnut i običan pejzaž se kroz debele nanose boje dekonstruiše u vrlo ličan osecaj. Mesto gde se dva različita gledanja na stvari preklapaju htela bih da iskoristim kao prostor za komunikaciju i razmenu sa posmatračem.

chevron-downmenu-circlecross-circle