Izložba Muzeja bicikala i pop kulture "20 cola"

Početkom aprila, u Parobrodu, sa svojim eksponatima po prvi put predstaviće Vam se Muzej bicikala i pop kulture „20 cola“ iz Kragujevca.

Projekat „20 Cola„ proistekao je iz ljubavi prema nekim starim i dobrim vremenima druge polovine 20 veka gde je u životima mladih bicikl zauzimao jednu od najvažnijih uloga u njihovom odrastanju kroz zabavu i sport. Ideja ovog muzeja je da predstavi publici taj živopisni svet  mladih i njihovih dvotočkaša kroz raskoš dizajna bicikala tog doba i neodvojivu vezu sa pop kulturom uopšte, koja je kroz muziku, film, modu,  sport i  razvoj video igara nemerljivo uticala na tadašnji kvalitet života.

U prostorijama Parobroda biće izloženo preko 70 eksponata, od toga preko 30 različitih modela bicikala i drugih vozila na pedale iz perioda izmedju 1940-te i 1990-te godine. Publici pored bicikala, biće predstavljeni i neki od eksponata vezanih za pop kulturu druge polovine 20. veka kao što su stare konzole video igara, retro računari i igračke...

Izložba je prvo veliko predstavljanje rada Muzeja „20 cola“ i deo je velike donatorske kampanje usmerene ka obezbeđivanju fondova za preko potrebni izložbeni prostor koji bi omogućio nesmetani rad ovog jedinstvenog muzeja u našoj zemlji i regionu. 

Otvaranje izložbe planirano je za petak, 2. april u 19 časova i trajaće do 21. aprila 2021. godine.

chevron-downmenu-circlecross-circle