Izložba "Provokativna lica" Filip Cvetković

Inspiracija, koja je neophodni i najpoželjniji lajt motiv stvaranja, usavršiće, doterati i upotpuniti našu početnu ideju vizuelnog izgleda aktera i njihovih maski i kostima.

Tradicionalno obeležje svakog aktera jeste maska. Kao takva ima direktno učešće u samim ritualnim obredima, koji imaju za cilj: dozivanje kiše, ozdravljenje određenog člana porodice. Plemena svojim ritualnim igrama mole više sile za dobar ulov, za blagoslov, za napredak. Svaka ritualna tačka se izvodi pod maskama i svaka ima određeno značenje, ali jedna je najbitnija - ples između Baronga i Range, ples između života i smrti, koji je svakodnevno zastupljen i u današnjem životu.

Nije teško napraviti masku za određeni lik. Baš naprotiv. Lako je. Svaka linija, tačka, boja na licu, treba da nosi svoje značenje i celokupan rad mora imati priču, priču iza koje se krije i lična poruka stvaraoca . Tako sam i ja svoju inspiraciju našao u elementima komada koji obrađujem, kao i u svakodnevnim dašavanjima, koja  otvoreno i jasno potvrđuju da je borba u životu neprestana.

Otvaranje izložbe je u ponedeljak, 05. aprila u 19h u UK Parobrod i trajaće do 12. aprila 2021. godine.

chevron-downmenu-circlecross-circle