Izložba sportskih fotografija i promocija knjige "Sport i meditacija"

U UK Stari grad od 11. do 18. marta biće otvorena izložba sportskih fotografija na temu “SPORT I MEDITACIJA” na kojoj će biti predstavljene fotografije snimljene tokom ultramaratonskih trka koje od 1977. godine organizuje Šri Činmoj Maraton Tim širom sveta. Ove fotografije prenose posebnu atmosferu sa ovih trka i duh istinskog samoprevazilaženja, meditativno raspoloženje naspram dinamizma akcije, kao i poruku da čak i kada se suočavamo sa velikim preprekama u sebi i svom okruženju, nikad ne treba da odustanemo u našim nastojanjima da unapredimo sebe kroz veru u sopstvene unutrašnje stvarnosti. Još jedna poruka koju ove fotografije nose je da kada postoji iskreni napor, ništa nije nemoguće.

Na izložbi će biti predstavljena i trka “Peace Run” - Trka Mira, koja je najmasovnija sportska mirovna manifestacija na svetu. Osim predstavljanja knjige koja govori o unutrašnjim dimenzijama sporta, upriličen je i razgovor sa našim najistaknutijim ultramaratoncima Ajođanom Stojanovićem, Namitabom Arsićem, Angikarom Đorđevićem i Predragom Kneževićem.

U utorak, 12. marta održaće se predavanje “SPOLJAŠNJE I UNUTRAŠNJE TRČANJE”. Predavanje je uvod u tehnike meditacije kao put do samoprevazilaženja i postizaja izuzetnih rezultata u sportu. Predavanje će držati ultramaratonac Predrag Knežević i Vjavasaja Goran Bojić. U okviru izložbe koja traje do kraja sledeće nedelje održaće se i koncert “INSPIRATION FLAMES”. Ansambl izvodi sopstvene aranžmane koristeći muške glasove i akustične instrumente - gitaru, indijski harmonijum i kaval. Koncert se održava u UK Stari grad u nedelju, 17. marta u rano popodne, u 16h.

chevron-downmenu-circlecross-circle