ПРОГРАМ

Jevremova, zatvaranje Filmstreeta i koncert Mambo stars džez orkestra

Gradska opština Stari grad, njena ustanova kulture Parobrod“ i pre svih festival uličnog bioskopa „Filmstreet“ Vas pozivaju na mikro ulični karneval komšijskog druženja i okupljanja u Nedelju 11. septembra od 17 do 22.30 u Jevremovoj ulici, u njenoj dužini od Dobračine do Kapetan Mišine ulice.

Najvažniji povod je tradicionalno, zatvaranje Filmstreet-a, filmom posvećenim Njujorku, činjenicom da su Američka ambasada u Beogradu i USAID već godinama značajni partneri, ovog bioskopa na otvorenom, koji promoviše epohu zlatnog Holivuda, takođe i Evropske kinematografije i domaći film. Na šestom Filmstreetu, ove godine, Beograđani su imali priliku da pogledaju skoro 30 filmova, obzirom na kišno leto koje ove godine nije bilo saveznik. Slavile su se godišnjice Šekspira, filma Taksista, Holandija, karijere Roberta Redforda i Milene Dravić. Štaviše, sa Beogradskom tvrđavom kao domaćinom inagurisan je prostor iza Prirodnjačkog muzeja kao prestonička otvorena pozorišna scenu, kroz tri predstave (Beton Mehala, Muškarčine, Autsajderi), koje je pogledalo preko dve hiljade ljudi.

Jevremova ulica je prepoznata po prolećnoj manifestaciji kao ulica susreta i kao adresa jednog od najvibrantnijih kulturnih centara u našem gradu – Parobroda. Činjenicom da je ove godine usled pomenute kiše, skoro izostala proslava Cveti i predviđeni program, kao poklon bonus poslednjem na repertoaru, filmu„New York I love you“ iz 2008., u standardnom terminu od 20.30h, pre toga gledamo džez sastav„Mambo stars“ i slušamo njihovo izvođenje „Glen Miler big bend“ repertoara kao i najpoznatije filmske muzičke klasike, već od 19h.

Očekuje se lepo vreme, a Jevremova će u vremenu od 17 do 23 biti zatvorena na potezu od Višnjićeve do Dobračine bez uklanjanja parkiranih automobila. Muzički i filmski program su besplatni, a ulaz slobodan. Dobrodošli

chevron-downmenu-circlecross-circle