7. oktobar 2016.

ПРОГРАМ

Promocija romana "Karte molim", Marka Dejanovića iz Zagreba

Promocija fantazmagoričnog romana „Karte, molim !“ (Književna radionica Rašić, 2016) Marka Dejanovića, autora iz Zagreba, za koju je pisac prošle godine dobio književnu nagradu ’’Janko Polić Kamov’’ Hrvatskog društva pisaca, održaće se u petak 7. oktobra 2016. od 19 časova u UK Parobrod. Osim autora, o ovom filozofičnom, politički i društveno angažovanom romanu govoriće Tamara Krstić, književna kritičarka, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice u Parobrodu.

Hrvatska književna kritika je ovaj roman u izdanju  zagrebačkog Sandorfa ocenila kao „roman koji je više od priče o izgubljenom, očajnom, pojedincu“. Nakon što je poluprazni voz kojim je putovao iz Beograda u Zagreb iskočio iz šina, glavni junak i pripovedač, Marko Dejanović od konduktera dobija odgovore na pitanje „Šta je važno u životu ?“

Marko Dejanović rođen je 1982. godine u Banja Luci, živi i radi u Zagrebu. Kratke priče objavljuje u srpskim, hrvatskim, crnogorskim časopisima i zbornicima. Autor je zbirke priča „Belzebubov notes“ (Beogradski studio Čekić, 2011). Uskoro će u Zagrebu izaći i nova zbirka priča „Van brloga“.

chevron-downmenu-circlecross-circle