Kf.MMDKC - Vikend kulture na Platou ispod Brankovog mosta

Kf.MMDKC - Vikend kulture na Platou ispod Brankovog mosta

U subotu i nedelju 23. i 24. oktobra na Platou ispod Brankovog mosta, šetači i posetioci imaće priliku da pogledaju dramski perfomans, čuju koncert i predavanje i učestvuju u likovnim i edukativnim radionicama koje u okviru projekta Kf.MMDKC organizuju Kulturforum ODKR i UK Parobrod.

Na programu su dramski performans Zemlja, DAH Teatra, interaktivna muzička radionica za decu - SVI NA HOR koju vodi Bojana Vunturišević, razgovor sa dizajnerom Željkom Lončarem i Kulturforum kreativna radionica za decu i Ready-Made umetnička radionica za odrasle.

Kulturforum Mikro mobilni društveno kulturni centar, skraćeno Kf.MMDKC, je platforma za razvoj difuziju i medijaciju kulturno umetničkih društvenih i edukativninh sadržaja u lokalnim i mikrolokalnim zajednicama, međusektorsku saradnju i međunarodnu kulturnu razmenu, te podršku profesionalnom razvoju mladih stručnjaka. Cilj platforme je da građanima omogući neposredan pristup sadržajima u javnom prostoru te doprinese razvoju društveno kulturoloških kapaciteta u lokalnim i mikrolokalnim zajednicama.

U okviru saradnje sa Centrom za integraciju mladih iz Beograda angažovani su bivši štićenici centra kao tehnička podrška realizaciji, a za osveženje će se pobrinuti socijalno preduzeće Kafe Bar 16.

Projekat realizuju Kulturforum ODKR iz Beograda i UK Parobrod pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.  

chevron-downmenu-circlecross-circle