ПРОГРАМ

Ko ovu dramu režira: Tarkovski Frojdovim očima

Smrtno bolestan, nevidljivi narator, četrdesetogodišnji filmski reditelj, priseća se majke – prilikom čega vizualizuje događaje koje je čuo, zamišljao ili sanjao. Koncept za ovaj film je Tarkovski krenuo da osmišljava deset godina pre nego što je film snimljen, a scenario je državni komitet za kinematografiju odbijao nekoliko puta – dok na kraju „Ogledalo“ Andreja Tarkovskog nije dobilo ograničenu distribuciju u Sovjetskom savezu.

UK Parobrod je u saradnji sa Festivalom studentskog filma i Udruženjem studenata psihologije „Stimulus“, u okviru pratećeg programa festivala, organizovao događaj pod imenom „Ko ovu dramu režira: Tarkovski Frojdovim očima“.

U četvrtak, 23. decembra, sa početkom od 19 časova, u bioskopu „Dragan Gaga Nikolić“, zajedno ćemo gledati film „Ogledalo“ Andreja Tarkovskog – nakon čega će uslediti diskusija i analiza filma, vođena od strane vođena od strane profesorke Tatjane Vukosavljević Gvozden.

Druga faza sna je period tokom kojeg se aktivnost moždanih talasa usporava, ali je obeležena kratkim naletima električne energije. Je’l ovo san?

chevron-downmenu-circlecross-circle