Koncert: KaNa duo

 Natalija Ivić i Katarina Čolaković započinju saradnju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2017. godine na časovima kamerne muzike u klasi prof. Tee Dimitrijević. Vrlo brzo nalaze zajednički jezik i ton i počinju zajedno da nastupaju. Spoj istih energija i ljubav prema muzici za klavir u četiri ruke dovodi do nastanka KaNa dua.

2018. godine Natalija i Katarina završavaju master studije na odseku za klavir u klasi prof. Miloša Mihajlovića i prof. Vladimira Cvijića. Pre zajedničke saradnje saradjivale su sa različitim kamernim sastavima i nastupale u koncertnim salama širom zemlje. Prvi zajednički nastup koji beleže je bio u Narodnoj biblioteci u Beogradu gde su nastupale na koncertu kamerne muzike ‘’ Subotom u 6’’. Dva puta dobijaju priliku da nastupaju u jednoj od najbitnijih koncertnih sala u Beogradu – Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca na koncertu najboljih studenata Katedre za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti 2018. i 2021. godine. Održale su tri celovečernja koncerta u salama muzičkih škola u Smederevu, Pančevu i Beogradu. U okviru programa kamerno-vokalne muzike povodom “Dana Rusije” nastupaju na koncertu “Rusiji s ljubavlju” u Ruskom domu u Beogradu.

U avgustu 2018. godine učestvuju na festivalu ‘’Art okupacija’’ koji se održava u Somboru. Kao deo ‘’okupatora’’ umetnika u cilju širenja klasične muzike i kulture imale su priliku da sviraju na ulicama Sombora i u Galeriji kulturnog centra ‘’Laza Kostić’’. Naredne godine u septembru postaju deo "Piano City" festivala u Novom Sadu gde su imale priliku za nastup u Rektoratu Univerziteta i prvi put održale kućni koncert u domu slikara Milana Kešelja. Pored koncerata i nastupa pozvane su kao gosti emisije ‘’Susretanja’’ na Radio Beogradu, u kojoj su pričale o svojim iskustvima u izvodjenju kamerne muzike i predstojećim nastupima. Učestvovale su na međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko" u Beogradu osvojivši dve druge nagrade i na Medjunarodnom takmičenju “Konstantin Veliki” u Nišu gde su osvojile prvu nagradu.

Trenutno su na specijalističkim studijama kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Jasne Tucović.

chevron-downmenu-circlecross-circle