Koncert kvarteta sasksofona "Banda saksofonista"

Banda saksofonista je oformljena 2014. godine pod mentorstvom profesora Milana Savića, sa ciljem da mladi izvođači steknu iskustvo kamernog muziciranja. Nakon nekoliko godina veoma aktivnog koncertriranja, Banda saksofonista je izrasla u profesionalni sastav sa raznovrsnim repertoarom.

Bandu čine četvoro izvanrednih saksofonista iz Srbije: Mateja Blažić (sopran saksofon), Antonela Ilijić (alt saksofon), Milan Savić (tenor saksofon) i Lazar Đorđević (bariton saksofon). Jedinstveni su po kratkim i iznenadnim nastupima na otvorenom koji doprinose popularizaciji saksofona među širom publikom. Ovakvi „fleš mob“ nastupi: na Cvetnom trgu, ispred Kulturnog centra Beograda, ispred Francuskog instituta u Beogradu, u klubu Svratišta za decu u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i uvek izazivaju veliko interesovanje kod publike.

Osim nastupa na otvorenom ovaj sastav nastupa i u okviru koncertne serije Mini Saxperience koja se tokom cele godine održava na različitim lokacijama u Beogradu.

Program:

George Gershwin - An American in Paris (ar.Philippe Marillia)

Jean-Baptiste Singelee – Grand Quatour Concertant op.79

Astor Piazzolla – Close your eyes and listen (ar. Roberto Di Marino)

Jean Matitia – Chinese rag

The Pink Panter – Henri Mancini (ar. Arthur Frackenpohl)

chevron-downmenu-circlecross-circle