Kvartet Epoque

Kvartet Epoque, (Republika Češka) - subota, 2. jun u 20h - klavir hol Arsena Dedića

Praški gudački kvartet Epoque osnovan je početkom 1999 godine. Četvorica odličnih solista i kamernih muzičara sa značajnim iskustvom na sceni, doneli su ne samo svoje muzičke stavove, saradnju i jedinstvo sopstvenih umetničkih priroda, već i vanredan interes za muzičke žanrove, koji ne pripadaju samo klasičnoj muzici već i džezu, roku i fanku. Iako kompozicije iz klasičnog gudačkog repertoara ostaju deo njihovih programa, veoma istančan pristup nekonvencionalnim aranžmanima donosi im nove mogućnosti u korišćenju gudačkih instrumenata i, u isto vreme, omogućava im da prošire repertoar koji je jedinstvene na češkoj i međunarodnoj sceni.

Članovi kvarteta su laureati nekoliko internacionalnih takmičenja (dva puta prvo mesto na takmičenju Liezen u Austriji, prvo mesto na internacionalnom takmičenju L.V Beethoven za gudačke kvartete, nagrada Jeunesse Musicale) a ansambl je učestvovao i na drugim takmičenjima poput „Paolo Borciani“. Ansambl je nastupao u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Engleskoj, Izraelu, Japanu, Grčkoj, Holandiji, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, itd.

Kvartet redovno nastupa i u ciklusima Simfonijskog orkestra Češkog radija, nastupa na koncertima i festivalima kamerne muzike: Schleswig-Holstein Musikfestival, Concentus Moraviae, Muzički Festival Český Krumlov, Ciklus kamerne muzike Štutgarske filharmonije, Metamorphoses (Švajcarska), Festival Ludwig van Beethoven, Moravský podzim (Moravska jesen), ArtLink festival mladih talenata (Srbija) i drugi.

U džez muzici Kvartet je sarađivao sa umetnicima kao što su Mraz, Benny Beailey, Yoshiko Kishino, Trio Robert Balzar.

Kvartet čine: David Pokorný (1985) – violina, Vladimír Klánský (1977) – violina, Vladimír Kroupa (1973) – viola

Vít Petrášek – (1978) – violončelo

chevron-downmenu-circlecross-circle