ПРОГРАМ

Lutkarska predstava za decu “Tvrdoglavo slonče”

TVRDOGLAVO SLONČE
subota, 09. februar 17h, Parobrod Teatar

Autori priče, koja je nastala po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, su Nemanja Jokić i Nikola Rakočević. Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča,njih dvojica će na sceni, glumačkim sredstvima ali i različitim sredstvima kao što su dvodimenzionalne lutke, par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Pričajući priču kroz likove životnja, Nemanja i Nikola koriste drvo, metal, različite teksture, boje… sve to uz zvuke džungle.

AUTORSKA EKIPA

Režija: Nemanja Jokić, Nikola Rakočević, Iva Ćirić; Scenografija i lutke: Iva Ćirić; Igraju: Nikola Rakočević i Nemanja Jokić; Izrada scenografije i tehnička podrška: Zoran Jakšić; Dizajn zvuka i muzika (originalna, izbor i aranžmani): Slobodan Đuričić; Produkcija: Putujuće pozorište VESELA TIPČUNIRNA

Zahvaljujemo se Parobrodu koji nas je primio u svoje okrilje i dao nam svu potrebnu tehničku i moralnu podršku kao i Jugoslovenskom dramskom pozorištu na podršci. Zahvaljujemo se i Svetlani Paroški.

Putujuce pozoriste „Vesela tipčurina“ Nikola Rakočević, Jelena Rakočević i Nemanja Jokić 2017. godine su osnovali putujuće pozorište „Vesela tipčurina“ sa idejom da se pozorišne predstave igraju u prostorima koji su dostupni svima zainteresovanim za scensku umetnost. Želja je da trupa jednog dana bude putujuća institicija koja će promovisati pozorišnu umetnost i kulturu uopšte. Ovo pozorište, koje počinje svoj život predstavama za najmlađe i želi da osvaja nove prostore i novu publiku,  bavi se aktuelnim problemima dece: odrastanjem, identitetom, suočavanjem sa uspehom i nespehom, strahovima… Ideja je da se mladoj publici približi sam proces stvaranja jedne pozorišne predstave i koje će se baviti problemima prevashodno dece.

chevron-downmenu-circlecross-circle