Made in Fabrika fotografa 6

16. oktobra 2013. doneli smo odluku – napravićemo jednu malu Fabriku, i u njoj ćemo proizvoditi Fotografe. Nismo želeli da to bude privilegija pojedinih, već da bude dostupna svakome ko želi da nauči. Od prvog časa smo imali jasnu viziju da ne želimo da naše polaznike zbunjujemo stručnim fotografskim terminima, već da pričamo jezikom koji je razumljiv svakome, bez obzira na predznanje koje poseduje, bez obzira na godine i životno iskustvo koje ima.

Naravno, pre priće se uvek stavlja fotografisanje, jer mislimo da se najbolje uči kroz praksu. I greške.. Ne kroz greške koje smo sabrali u primerima i smestili u prezentaciju koju pokazujemo svim prolaznicima, već kroz greške koje sami polaznici naprave dok zajedno stvaraju. Jer, na greškama se najbolje uči.

Šest godina kasnije društvene mreže iz našeg ugla su se jako promenile. Na bolje. Svi ti prizori, svi ti trenuci, svi ti detalji koje gledamo na društvenim mrežama su lepši, jasniji, jači.

Za rođendan smo, ipak, poželeli da uživanje u dobrim fotografijama premestimo iz virtuelnog u realni svet. Organizovaćemo izložbe u galerijama Beograda, Novog Sada, Podgorice i Pule i pokazaćemo najbolje fotografije polaznika naših kurseva, naših dragih Fabrikanata.

Dobrodošli na Dane Fabrike Fotografa!

chevron-downmenu-circlecross-circle