ПРОГРАМ

Monodrama - Nisam bila ovde

Monodrama - Nisam bila ovde
Sreda, 26. septembar, Parobrod Teatar 20.00h

Pozorišna predstava „Nisam bila ovde“ je monodrama o unutrašnjoj borbi i bipolarnom poremećaju holivudske glumice Vivijen Li, od koga je patila u periodu lečenja u bolnici za duševne bolesnike.

Predstava je master rad Tatjane Dimitrijević, studentkinje glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, iz klase profesorke Gordane Marić. Ona, tumačenjem ne rekonstruiše njenu najčuveniju ulogu Skarlet O Hare iz filma „Prohujalo s vihorom“, već reperezentuje njeno mentalno stanje, razgradnju sopstvenog ega, bezgranični krug uspona i padova u patologiji ljubavi i braka sa Lorensom Olivijeom i njegovoj bespomoćnosti da joj pomogne... Geneza priče je poistovećivanje sa njenim drugim fiktivnim likom, Blanš Deboa koju je tumačila u filmu „Tramvaj zvani želja“, kao otklonom od stvarnosti, a kulminacija, finalni momenat prihvatanja realnosti.

Autor teksta je Neda Gojković, apsolvent na katedri za dramaturgiju, na Fakultetu dramskih umetnosti i ova drama je njen diplomski rad na pozorišnoj dramaturgiji.
Rediteljka, Mina Ćirić, trenutno je na master studijama dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti i ovo će joj biti rediteljski debi u kome će se okušati.

Predstava je nastala kao kontinuitet saradnje UK Parobrod i FDU u godini u kojoj ova akademska institucija obeležava svoju 70-godišnjicu.

Muzika: Aleksandar Sedlar i Hristina Pardjovski.
Producent: Smilja Bojković.
Šminka: Maja Arsić.
Fotografija: Aleksandar Angelovski.

Cena karte: 300 dinara. Informacije i rezervacije na 011/ 414 21 63

chevron-downmenu-circlecross-circle