ПРОГРАМ

Monodrama o Vivijen Li "Nisam bila ovde"

Pozorišna predstava „Nisam bila ovde“ je monodrama o unutrašnjoj borbi i bipolarnom poremećaju holivudske glumice Vivijen Li, od koga je patila u periodu lečenja u bolnici za duševne bolesnike.
Predstava je master rad Tatjane Dimitrijević na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Gordane Marić. Ona, tumačenjem ne rekonstruiše njenu najčuveniju ulogu Skarlet O Hare iz filma „Prohujalo s vihorom“, već reperezentuje njeno mentalno stanje, razgradnju sopstvenog ega, bezgranični krug uspona i padova u patologiji ljubavi i braka sa Lorensom Olivijeom i njegovoj bespomoćnosti da joj pomogne... Geneza priče je poistovećivanje sa njenim drugim fiktivnim likom, Blanš Deboa koju je tumačila u filmu „Tramvaj zvani želja“, kao otklonom od stvarnosti, a kulminacija, finalni momenat prihvatanja realnosti.
Autor teksta je Neda Gojković, apsolvent na katedri za dramaturgiju, na Fakultetu dramskih umetnosti i ova drama je njen diplomski rad na pozorišnoj dramaturgiji.
Rediteljka Mina Ćirić, trenutno je na master studijama dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti i ovo joj je rediteljski debi u kom se okušala.
Predstava je nastala kao kontinuitet saradnje UK Stari grad i FDU u 2018. godini.
Muzika: Aleksandar Sedlar i Hristina Pardjovski.
Producent: Smilja Bojković.
Šminka: Maja Arsić.
Fotografija: Aleksandar Angelovski.
7. mart u 20h u UK Stari grad.
Cena karte: 300 dinara.

Informacije i rezervacije 011 /  4142163

Dobrodošli!

chevron-downmenu-circlecross-circle