Noć muzeja 2018 u Parobrodu

Hrabre žene putuju kroz vreme Uz brojne pobednike koji su pisali istoriju, autorke projekta, Aleksandra Jovanić i Čarna Manojlović ove noći žele da skrenu tvoju pažnju i na hrabre pobednice bez kojih naša prošlost, a ni sadašnjost, ne bi bile iste! Upoznajte se sa prvom srpskom lekarkom Dragom Ljočić, sa sestrama Ninković koje važe za prve politički obrazovane feministkinje u Srbiji, kao i sa prvim školovanim fotografkinjama, slikarkama i arhitekticama... Čarna i Aleksandra ulaskom u "njihovu kožu" i identitete, kroz fotografije,evociraju  i prikazuju atmosferu i elemente života ovih važnih žena, njihova dela i njihove pobede.

Coco restart – Accademia del Lusso Kako bi danas razmišljala čuvena Koko Šanel? Da li bi pratila aktuelne modne trendove ili bi pak hrabro uspostavljala nove? Ova pitanja podstakla su studente sve tri godine Akademije del Luso na izložbu kolaža, odevnih predmeta i multimedijalnih radova inspirisanih jedinstvenom francuskom modnom pojavom. Od 19.00 do 22.00 Smesti se u prvi red i posmatraj pravu malu modnu fotografsku sesiju inspirisanu Koko Šanel, u kojoj ćeš moći da učestvuješ!

Fascinatorama Zaista fascinantni, kako im i samo ime kaže, fascinatori, kao neizbežan modni detalj današnjice, imaju dugu i zanimljivu istoriju. Od Egipćanki koje su nosile perike od zlata ili domicijalnih Amerikanki koje su koristile pera ptica za ukrašavanje, preko renesansnih godina do sasvim novog statusa modnog simbola u XX veku, fascinatori su prešli dugačak put.

 

 

chevron-downmenu-circlecross-circle