ПРОГРАМ

Novo igranje predstave "Tri lica ogledala" Beštić, Pekić, Aleksić

Nakon višemesečne pauze zbog zauzetosti glumačke podele, u petak 20. Januara, ponovo na repertoaru scene Parobroda, koprodukcija Omen teatra, predstava: “Tri lica ogledala” gde uloge tumače:Slobodan Beštić, Pavle Pekić, Vlada Aleksić, a u režiji Gordane Lebović i dramaturgiji Vanje Nikolić. Podsetite se, zašto je ova predstava, od strane pozorišne javnosti i kolega, doživljena kao najbolji off projkat prošle godine.

Tri lica ogledala je eksperiment, pozorišni i društveni. Takav eksperiment spaja u jedno glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće.
Tri lica ogledala nam otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. Treća misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve.

Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, pa pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi. Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo. Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se ka kom ekstremu možemo da odemo.

Info za rezervacije i karte na 4142163. Nov termin predstave se očekuje u prvoj polovini februara, karte se mogu vratiti i refundirati novac na blagajni Parobroda.

chevron-downmenu-circlecross-circle