ПРОГРАМ

"O bubicama i herojima" film Petra Pašića - bioskop Dragan Gaga Nikolić

Film Petra Pašića „O bubicama i herojima“ konačno će se, sedam godina od završetka snimanja, naći pred publikom u blok repertoaru bioskopa Dragan Gaga Nikolić.

Simbolički, “na mestu zločina” gde je snimljen veći deo enterijera filma u scenografji Nenada Paranosića. O ovom ostvarenju se još 2013. pisalo i govorilo kao o „gotovom“ i licitiralo se sa datumom premijere. Potom je sve utihnulo.

Sam Pašić o tom epilogu je rekao: Snimanje je okončano lako i brzo. Onda su došli na red postprodukcija i naši ambiciozni planovi. Vuk Tatalović, koji je radio animaciju i ja hteli smo da animirana nit priče, o bubama, bude mnogo veća. Planirali smo i da nam orkestar svira muziku, i mnogo toga još. Dugo nismo bili spremni na kompromis, ali smo shvatili da bez ustupaka neće biti ni filma.

Scenario, osim Pašića, potpisali su Dimitrije Vojnov i Nikola Pejaković. U glavnim ulogama našli su se: Bojan Dimitrijević, Slobodan Boda Ninković, Zoran Cvijanović, kao i nekadašnja manekenka Nataša Vojnović. Na pitanje koji žanr najbolje opisuje film, reditelj u šali odgovara: „Posle ovoliko vremena, ja ga zovem istorijski“. Potom je dodao da je to ljubavna drama, sa elementima fantastike. Producent filma bio je Uglješa Jokić, a sadašnji distributer Marko Čkonjević – Fame solutions.

Radnima danima: ponedeljkom, sredom i petkom od 20h – 100 din, Kapetan Mišina 6a

 

chevron-downmenu-circlecross-circle