ПРОГРАМ

Odjek NIN-ove nagrade: KONTRAENDORFIN Svetislava Basare

Svetislav  Basara, dvostruki laureat  NIN-ove književne nagrade, po drugi put za roman ’’Kontraendorfin’’- biohazard (Laguna,2020) i Biljana Srbljanović, profesorka FDU, autorka drama, književnica, koautorka podkasta ’’Zadovoljstvo u tekstu’’ razgovaraće u sredu, 7.aprila od 19 časova o ODJEKU ovogodišnje NIN-ove nagrade, u UK Parobrod.

Osim razgovora  o pitanju da li ’’Kontraendorfin’’ treba tumačiti kao anarhiju jezika ili ideologiju teksta, o poetici novog Basarinog romana za UK Parobrod  on-line govore:  dr Dubravka Bogutovac, naučna saradnica na Katedri za srpsku i crnogorsku književnost Odseka za južnoslovenske jezike i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr Tomislav Brlek, profesor na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pisci, dobitnici NIN-ove nagrade  Vidosav Stevanović iz Kragujevca (tekst čita glumica Milica Vasiljević) i Filip David iz Beograda.

Svetislav Basara, savremeni srpski književnik, esejista, dramski pisac, autor korespodencije sa književnikom i novinarem Miljenkom Jergovićem, novinar i kolumnista, dobitnik je Nagrade ’’Željezare Sisak’’, Nin-ove za roman ’’Uspon i pad Parkinsonove bolesti’’ i Nagrade biblioteke Srbije za najčitaniju u mreži narodnih biblioteka Srbije u 2008. godini,  ’’Nolitove’’, ’’Laza Kostić’’, ’’Biljana Jovanović, koju dodeljuje SKD i  Isidora Sekulić  za roman-tabloid ’’Anđeo atentata’’  i najnovije,  NIN-ove za 2020. godinu. Prvi je dobitnik nagrade Fonda ’’Borislav Pekić’’.

chevron-downmenu-circlecross-circle