ПРОГРАМ

Parobrod teatar - "Nisam bila ovde"

Premijera priče o Vivijen Li – Parobrod teatar, petak, 18. maj 2018. 20h

Pozorišna predstava „Nisam bila ovde“ je monodrama o unutrašnjoj borbi i bipolarnom poremećaju holivudske glumice Vivijen Li, od koga je patila u periodu lečenja u bolnici za duševne bolesnike.

Predstava je master rad Tatjane Dimitrijević, studentkinje glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, iz klase profesorke Gordane Marić. Ona, tumačenjem ne rekonstruiše njenu najčuveniju ulogu Skarlet O Hare iz filma „Prohujalo s vihorom“, već reperezentuje njeno mentalno stanje, razgradnju sopstvenog ega, bezgranični krug uspona i padova u patologiji ljubavi i braka sa Lorensom Olivijeom i njegovoj bespomoćnosti da joj pomogne... Geneza priče je poistovećivanje sa njenim drugim fiktivnim likom, Blanš Deboa koju je tumačila u filmu „Tramvaj zvani želja“, kao otklonom od stvarnosti, a kulminacija, finalni momenat prihvatanja realnosti.

Autor teksta je Neda Gojković, apsolvent na katedri za dramaturgiju, na Fakultetu dramskih umetnosti i ova drama je njen diplomski rad na pozorišnoj dramaturgiji.

Rediteljka, Mina Ćirić, trenutno je na master studijama dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti i ovo će joj biti rediteljski debi u kome će se okušati.

Neda i Mina, zajedno sa još 2 koleginice, autorke su predstave „...i ostali“ koja je u ovogodišnjoj zvaničnoj selekciji Sterijinog pozorja.

Predstava je nastala kao kontinuitet saradnje UK Parobrod i FDU u godini u kojoj ova akademska institucija obeležava svoju 70-godišnjicu.

Više informacija i rezervacije na broj telefona 011 / 414 21 63

chevron-downmenu-circlecross-circle